Камери попередньої витримки

Смакові якості і зовнішній вигляд виробів з борошна залежать не тільки від рецепту, але і від дотримання технологій випічки. Так якщо після поділу та округлення тіста пропустити попередню витримку і відразу ж перейти до формування, якість істотно постраждає. М'якуш випеченої продукції буде надмірно щільним, мало пористим і грубим. Так відбувається із-за того, що під час обминання і округлення ланки клейковиного каркасу частково руйнуються і тісту необхідний «відпочинок» що б відновити структуру. А створити оптимальні умови для бродіння тіста дозволяють камери попередньої витримки.

 

Конструкція і принцип роботи камер попередньої витримки.

 

Шафа попередньої витримки являє собою камеру, усередині якої розташовується конвеєрна стрічка з лоточками для заготовок з тіста. Така конструкція дозволяє шафу витримки інтегрувати в автоматичну лінію для випічки хліба. Так тісто з тістоокруглювача надходить в лотки, конвеєр рухається всередині камери і в кінці витримки заготовки подаються для формування в тістозакаточну машину. Таким чином, всі процеси відбуваються в автоматичному режимі без втручання людини. Оператору необхідно лише вказати швидкість руху конвеєра, так що б час витримки відповідав вимогам технології виробництва, а також налаштувати параметри вологості і температури.

 

Для створення необхідного мікроклімату використовується досить простий механізм. У нижній частині камери знаходиться піддон з водою, яку нагрівають ТЕНи. Таким чином, у камеру попередньої витримки подається теплий пар, що створює ідеальні умови для бродіння і дозрівання тіста. Завдяки належному рівню вологості виключається можливість пересихання тіста. Що запобігає утворенню на поверхні заготовок твердої скоринки, яка не дає йому вільно підходити. Як наслідок погіршується структура тіста, м'якушка не досить пориста, а на поверхні утворюються тріщини.

 

Вибір камер попередньої витримки.

 

Шафи попередньої витримки купують для обладнання як не великих приватних хлібопекарень, так і, звичайно ж, для потужних і продуктивних комбінатів. Основними параметрами вибору є: габарити і вага камери, можливість регулювати вологість і температурний режим, внутрішній об'єм камери, а так само максимальна і мінімальна вага заготовок з тіста.

 

Шафи попередньої витримки Кумкая.

 

Кумкая поставляє камери попередньої витримки модульної конструкції, завдяки чому устаткування можна розібрати в лічені хвилини. Чудова синхронізація гарантує, що заготовки з тіста будуть поміщатися точно в свою комірку. В залежності від вимог виробничого процесу устаткування може оснащуватися двома виходами і входами для заготівок. Лоточки взаємозамінні і виготовляються з харчового пластику який легко очищується. Додатково камери витримки можуть оснащуватися циркуляційним вентилятором, нагрівачем і системою електронного регулювання швидкості руху конвеєра.

PDF-Каталог