Клімат-контроль

Успіх пекарні або кондитерської, незалежно від обсягів виробництва, безпосередньо залежить від неухильного дотримання тонкощів технології випічки. Необхідно виключити саму можливість того, що на будь-якому етапі буде спостерігатися недотримання норм і вимог виробничого процесу. Окремої уваги до себе вимагає попередня та остаточна витримка.

Під час вистоювання тісто, як кажуть в народі, підходить. У ньому відбувається процес бродіння внаслідок активної «роботи» дріжджів. Саме на цьому етапі формується структура тіста, воно набуває необхідну пористість і пишність. Також саме від того, наскільки були дотримані кліматичні умови підчас вистоювання тіста, залежить смак готового виробу.

Попередня витримка необхідна для того, щоб пшеничне тісто «відпочило» після того, як воно пройшло процеси ділення і округлення. Остаточній витримці безпосередньо перед випічкою піддаються вироби і з пшеничного і з житнього борошна.

Під час витримки заготовки з тіста повинні знаходитися в певних умовах. Протяг, занадто висока або низька температура, а також не відповідний рівень вологи, не дадуть тісту «дозріти». Тому, для того, щоб процеси бродіння тримати під контролем і виключити небажаний вплив із зовні, використовуються камери для попередньої і остаточної витримки, оснащені таким обладнанням як клімат-контроль.

Що дає використання клімат-контролю


Клімат-контроль відноситься до допоміжного обладнання для хлібопекарень і кондитерських. Дана машина контролює клімат всередині шаф витримки, забезпечуючи підтримку температури і вологості на заданому рівні незалежно від зовнішніх умов. Таким чином, забезпечуються ідеальні умови для вистоювання заготовок з тіста. Виключається можливість того, що процес бродіння дріжджів припинитися або буде занадто швидким. Поверхня виробів не пересохне, що дозволить в подальшому при випіканні отримати гарну, глянсову скоринку.

Таким чином, клімат-контроль, це обладнання, яке забезпечує високу якість готової продукції, тим самим сприяючи зростанню прибутку.

Як працює клімат-контроль.


Клімат-контроль, це дуже легке і компактне обладнання. Виконаний він повністю з харчової нержавіючої сталі, матеріалу, який не окислюється і не піддається корозії внаслідок контакту з тістом і вологою. Встановлюється клімат-контроль всередині шафи витримки. Пульт управління устаткуванням, найчастіше, виноситься за межі камери вистоювання, завдяки чому він не піддається впливу вологи. Клімат-контроль оснащується гідростатом і термостатом. Таким чином рівень вологи і температура завжди під контролем. При необхідності клімат-контроль подає в камеру тепле повітря, насичене вологою. Вбудований вентилятор забезпечує необхідну конвекцію, що б показники вологості та температури були однаковими по всій камері.

Клімат-контроль працює автономно, він не вимагає ніяких додаткових маніпуляцій. Все що потрібно, це задати необхідний рівень вологості і температури.
Установка такого обладнання, як клімат-контроль дозволяє грамотно організувати виробничий процес, звести до мінімуму можливість простою і знизити відсоток браку на етапі витримки.