Блог компанії Кумкая-Україна

Бізнес-план міні-пекарні для випічки хліба без розрахунків

Незрозуміло у що перетворитися наше життя, якщо з неї раптово прибрати хліб. В наслідок цього він є в меню буквально кожної людини. Цей продукт часом є основою для прийому їжі в багатьох сім'ях. Історія знала багато самих різних потрясінь, однак попит на хліб ніколи не падав.

Що робить ідею виробництва хліба в міні-пекарнях вельми привабливою?

Як ми вже говорили, попит на хліб чи коли-небудь істотно впаде. При цьому промисловість стандартизованих і придбала деякі ознаки застою. Народу вже не вистачає асортименту з двох-трьох позицій. І цей факт проливає світло на нові ніші для створення власного бізнесу.

Здавалося б, досить виконати 3 прості кроки:

• Відкрити міні-пекарню.

• Розробити нові рецепти і склади.

• Запропонувати смачні борошняні вироби широкої аудиторії.

Все просто, ви фінансово незалежні і попереду чекає успіх. Але, стривайте, до того моменту як гроші можна буде збирати лопатою доведеться досить ретельно попрацювати.

Для початку вам потрібно скласти бізнес план, який витримає критику вже усталених бізнесменів. Для його складання доведеться проаналізувати конкурентне середовище, зрозуміти сильні і слабкі сторони вже існуючих гравців, сформувати цінову політику тощо.

Але все по порядку. Почніть з пошуку місць для реалізації.

Важливо розуміти, що будь-який, навіть на 99% безпрограшний бізнес-план може виявитися провальним на практиці. Тому вибирайте місце для свого бізнесу, яке, в разі настання несприятливих умов, ви зможе продати без серйозних втрат у фінансовому плані. При виборі місця для нової пекарні важливо орієнтуватися на великі потоки людей. Зазвичай це місця транспортних вузлів, ринки, навчальні заклади.

Орендувати можна купити.

У цьому заголовку ви можете поставити кому там, де дозволяє ваше фінансове становище. Оренда я є найдешевшим з варіантів, однак, пов'язана з низкою нюансів. Після укладення договору, орендодавець може відмовити вам у необхідних для роботи умов, навіть якщо ви самі погодитеся протягувати каналізацію, електрику та інше. Купівля приміщення, знову ж передбачає наявність істотного стартового капіталу. Є і середній варіант - це мобільна пекарня. Але і тут є своя ложка дьогтю - мала продуктивність.

Приміщення для пекарні має бути, як мінімум 60 квадратних метрів. Оптимальний же варіант починається від 120 кв. м. При цьому приміщення повинно бути оснащено:

• опалювальною системою;

• вентиляцією;

• каналізацією;

• водопроводом;

• електромережею.

Прекрасно, якщо біля пекарні будуть зручні під'їзні шляхи. Чим менше буде в місці реалізації ідеї ваших конкурентів, тим краще.

Вам треба буде докласти зусилля, щоб ваш об'єкт відповідав усім нормам СЕС. У плануванні об'єкта обов'язкові склад, санвузол. Підвали в якості бази під пекарню незастосовні. Поверхні стін, підлог облагороджуються кахельною плиткою.

Устаткування.

Обов'язково задумайтеся, що вам буде необхідно для роботи. Це можуть бути різноманітні прилади та інвентар, але ось список того, без чого просто не можна обійтися.

• столом, що забезпечує нарізку тіста;

• піччю;

• агрегатом, що замішує тісто;

• шафою для вистоювання тіста;

• розкотувачем тіста;

• просіювачем борошна;

• візком для готових виробів;

• вітриною, яка використовується в кіосках;

• касовим апаратом;

• сейфом;

• шафами для зберігання випічки.

Фінансова сторона питання

Перший прибуток не варто чекати раніше дев'яти місяців після запуску пекарні. Основні витрати будуть пов'язані з орендною платою, оплатою праці, податків, закупівлею обладнання, сировини.

Підкреслимо - в структурі витрат основну питому вагу доводиться на формування матеріальної бази, в тому числі на придбання устаткування і допоміжний інвентар. 

0
PDF-Каталог