Блог компанії Кумкая-Україна

Вибір технолога - запорука успіх пекарні.

Технолог громадського харчування - це фахівець з розробки, виробництва, реалізації та контролю якості кулінарної та кондитерської продукції, обслуговування споживачів і надання послуг в якості технолога в підприємствах громадського харчування.

Якщо говорити про невелику пекарню, то потрібен не просто технолог, який може сам все добре зробити ручками, це рівень рядового пекаря. Потрібен технолог-фахівець, який зможе організувати виробництво, вибудувати поточність технологічного процесу, організувати контроль на всіх етапах технологічного процесу

Де знайти технолога?

Всі відповіді досить очевидні - сайти з пошуку персоналу, друзі, знайомі, в решті решт, спеціалізовані навчальні заклади.

Мінімальні вимоги:

  • 1.Освіта повинна бути вища або середня технічна
  • 2.Досвід роботи - не менше 3 років за фахом «технолог громадського харчування» або «хлібопекарське, кондитерське виробництво».
  • 3.Чим конкретно людина займалася? Наприклад, займався тільки аналізом продукції, збирав заявки або заміняв завідувача, або технолога. Працював на аналогічному виробництві технологом, контролював тех. процеси, замовляв і брав продукцію від постачальників, розробляв і впроваджував нові вироби, працював з нормативною документацією, займався плануванням і ін.
  • 4.Що стосується віку - тут питання спірне. Хороші фахівці з освітою та досвідом роботи від 28-32 років і вище. При цьому досвіду ніколи не буває мало, а люди старшого віку значно сильніше прив'язуються до робочого місця.


Що запитати на співбесіді:

  • що таке собівартість вироби, націнка, маржа?
  • шляхи зниження собівартості виробів
  • опишіть тех. процес приготування начинки, приклад - капуста тушкована.
  • які бувають втрати при обробці продуктів
  • що таке ППК і для чого потрібна програма
  • для чого потрібні стандарти компанії і чи був досвід впровадження стандартів на підприємстві
  • для чого потрібен мед. огляд, його періодичність, яких фахівців потрібно проходити
  • що таке шлюб виробів і способи його усунення
  • вступний, первинний, періодичний, позаплановий інструктажі: хто проводить, для кого, де фіксують
  • яким чином можна вплинути на шкідливий виробничий фактор.


За відповідями визначаємо, наскільки людина володіє знаннями, інформацією і чи зможе застосувати їх на практиці, чи достатньо його досвіду для роботи в нашій компанії. 

0
PDF-Каталог