Блог компанії Кумкая-Україна

Ротаційні печі - на що варто звернути увагу перед покупкою.

Подові, тунельні, ротаційні або лароконвекціоннние печі виконують, по суті, одну й ту ж задачу - пекти кондитерські та хлібобулочні вироби. Але треба розуміти, що вони різняться конструкцією, ціною та іншими характеристиками. У нашій статті мова піде про ротаційні печі. Сподіваємося, що даний матеріал допоможе вам вибрати ідеальний варіант обладнання для вашого пекарні.

Коротко про ротаційних печах.

В основі такої складної назви лежить досить простий принцип - продукт обертається під час випікання, що дозволяє рівномірно обдати його гарячим повітрям і уникнути зайвого або недостатнього пропікання.

Отже, звернемося до основних характеристик.

Розмір має значення.

Як правило, поділяють печі за формою - чотирикутна і восьмигранна. Перша стандартна і обійдеться вам дешевше, друга ж більш зручна і доцільна з точки зору циркуляції повітря по камері. Цей фактор може відбитися на якості виробів.

За розмірами ситуація трохи простіше, так як вам необхідно орієнтуватися на розмір візка, який ви плануєте укочувати всередину. У характеристиках зазвичай вказують розмір і кількість листів, які можна помістити всередину печі.

Матеріали.

Найпоширеніший і, по суті, оптимальний матеріал - нержавіюча сталь. Велика частина поверхонь, які стикаються з продукцією і схильні до частих механічних впливів виконані саме з нержавіючої сталі. Бічні і задні панелі можуть бути покриті спеціалізованої фарбою. Однак, потрібно враховувати клімат в цеху - підвищена вологість, акуратність у обігу, так як фарба не захистить метал і згодом просто злущиться.

Теплоізоляція.

Враховуйте яка середньорічна температура повітря в вашому цеху. Тому що ви можете заощадити на товщині стінок, але якщо взимку в цеху прохолодно, то піч буде максимально підтримувати температуру всередині. І цей факт може витратити на електроенергію ті гроші, які ви зекономили на конфігурації печі.

Функція парозволоження.

Багато ротаційних печей мають цю неймовірно корисну функцію, яка полегшує життя працівникам і дозволяє продукції бути на висоті. Але, як завжди є свої нюанси. Печі з вбудованим парогенератором, як правило, дорожче. При цьому вони вимагають великої кількості очищеної води. Тому доведеться витратитися на фільтри-пом'якшувачі.

Але без цієї функції можна і обійтися, все питання в глибині гаманця і вимогах технолога.

Управління.

Очікувано є два варіант: електронне і електромеханічне управління.

Перше максимально автоматизує процеси. Допомагає продуктивності і зручний у використанні. Печі з таким варіантом управління можна налаштувати більш тонко. Але їх недоліком є ​​підвищена чутливість до зовнішніх факторів (вологість, перепад температур і напруги).

Електромеханічні печі значно простіше і надійніше в використанні. Однак виникає людський фактор, який може вплинути на якість продукції.

Насправді це далеко не всі фактори, на які варто звертати увагу, але ми постаралися, перерахувати найбільш вагомі - ті які відіграють велику роль у виробництві.

0
PDF-Каталог