Блог компанії Кумкая-Україна

На що звертати увагу при виборі приміщення для пекарні.

Це дуже важливе питання, яке вимагає розбору на пункти, тому не будемо втрачати час і перейдемо відразу до справи.

Електрика

Перш за все - комунікації. Найбільш підходяща потужність для пекарні, щоб не доводилося вимикати холодильник коли включаєш піч, 30-35 кВт. З'ясувати цей момент можна безпосередньо у власника приміщення, запросивши технічний паспорт.

Вентиляція

Досить важливий момент, на який не завжди звертають належну увагу. Важливо на етапі підбору приміщення зрозуміти, яка вентиляція найбільш підходить, так як це може вплинути на подальші інвестиції.

Добре, коли вибір приміщення випав на нежитловий фонд. Тоді проблем з виведенням вентиляції назовні проблем бути не повинно. Якщо ж знайти таке приміщення не вдалося, тоді доведеться реалізовувати вентиляцію шляхом виведення її з фасаду «на коник» будівлі. Такий тип вентиляції збільшує розмір інвестицій.

Зона завантаження / розвантаження

Дуже важливий момент - санітарні правила. Якщо це житловий будинок, то завантаження повинно здійснюватися з боку фасаду будівлі, який не має вікон і входу в житлові приміщення.

Але в реальному житті такі приміщення в житлових будинках знайти практично неможливо.

В цьому випадку треба вибирати менше зло і фокусуватися на приміщеннях де в принципі є ще один вхід. При цьому необхідно чітко планувати графік розвантаження і навантаження, щоб не отримати скарги від мешканців будинку. Це створює певний дискомфорт, але захищає нас від нападок наглядових органів.

Чи варто відкривати пекарню в житловому будинку?

Тут є свої плюси і мінуси. У житловому будинку і в густозаселеному районі ви дуже швидко сформуєте свою аудиторію і постійних клієнтів. Але стають технічні питання - вам потрібно буде забезпечити незалежність комунікацій - вентиляційної системи, каналізації, електропостачання. Крім того, вам буде заборонено проводити вивантаження / розвантаження з фасаду житлового будинку.

Таким чином, розміщення міні пекарні в житловому будинку в теорії можливо, але на практиці це пов'язано з великими проблемами і додатковими витратами.

0
PDF-Каталог